Groepenkast in Zwolle

Als de stroom vaak uitvalt in uw woning, bijvoorbeeld door gebruik van veel elektrische apparaten tegelijkertijd, dan kan het zijn dat u te weinig groepen heeft. Het is dan verstandig om een specialist naar uw groepenkast te laten kijken. Deze kan u dan adviseren wat er het beste gedaan kan worden. Soms is dat een nieuwe verdeling van de groepen binnen de groepenkast, maar vaak ook kan er een extra groepering worden aangemaakt. Zo voorkomt u overbelasting op één bepaalde groep en voorkomt u het uitvallen van uw stroom.

Ook kunt u ervoor kiezen een om een groepenkast samen te stellen dan heeft u wel deugdelijk materiaal nodig van de allerbeste kwaliteit. Want wanneer het om elektriciteit gaat, kun je niet voorzichtig genoeg zijn. Woont u in Zwolle of in de omgeving van Zwolle en wilt u weten wat de mogelijkheden zijn voor uw groepenkast? Neem vrijblijvend contact met ons op via het nummer 0527 - 22 12 02!

Renoveren van uw stoppenkast

Oude huizen in Zwolle hebben vaak nog een ouderwetse stoppenkast. Deze kunnen tegenwoordig vrij gemakkelijk worden omgezet naar een groepenkast met moderne schakelaars. Als er dan een keer overbelasting is en de stroom wegvalt, kunt u deze heel gemakkelijk door middel van deze schakelaar weer aanzetten. Ook als u tijdens een verbouwing tijdelijk één groep wilt uitschakelen is dit een handig systeem. Uw groepenkast wordt ook veel veiliger door deze na te laten kijken en te laten ombouwen naar een moderner systeem. Woont u in Zwolle of in de omgeving van Zwolle en bent u nieuwsgierig naar de mogelijkheden voor uw groepenkast? Neem dan vandaag nog contact op met Precies Techniek!

Groepenkast vervangen Zwolle

Wilt u uw groepenkast vervangen in Zwolle of omgeving? Dan bent u bij ons als elektricien in Zwolle aan het juiste adres. U kunt uw groepenkast vervangen om een aantal verschillende redenen. Echter is het niet altijd nodig om de gehele groepenkast te vervangen, maar zou uitbreiding van de kast ook een optie kunnen zijn. Twijfelt u wat de beste oplossing is? Dan kunt u altijd advies vragen aan onze elektricien over welke opties u allemaal heeft en welke voor u het beste is! U kunt contact met ons opnemen via het nummer 0527 - 22 12 02 of vul ons contactformulier in. Hieronder een aantal redenen waarom de groepenkast vervangen of uitgebreid dient te worden:

 1. Oude groepenkast vervangen
  Vroeger waren de normen voor een groepenkast anders dan nu. Heeft u nog een hele oude groepenkast dan kan het zo zijn dat de kast niet meer geheel veilig is. Het is namelijk pas sinds 1975 verplicht om een aardlekschakelaar te hebben in de groepenkast. Dit had als grootste reden om woningbranden door kortsluiting te laten dalen. Daarom kunt u er voor kiezen om de groepen kast te laten vervangen zodat dat veiliger is.
 2. Inductie kookplaat aansluiten
  Het koken op inductie is de laatste jaren steeds populairder geworden. Wilt u overstappen van koken op gas naar inductie, dan is het vaak nodig om uw groepenkast te vervangen of uit te breiden. Heeft uw nieuwe kookplaat meer dan 7300 watt vermogen. Dan is het nodig om een 3 fasen aanluiting te hebben in de groepenkast. Heeft de kookplaat een lager aantal watt dan heeft u vaak al genoeg aan een aparte kookgroep. Overleg daarom altijd met de elektricien wat voor u nodig is. Wilt u een inductie kookplaat aansluiten? Wij leggen u graag uit hoe het werkt.
 3. krachtstroom
  Kort gezegd is krachtstroom een elektriciteitsaansluiting met meer vermogen dan een standaard elektriciteitsaansluiting. De stroom is hetzelfde, maar er kan meer stroom naar uw apparatuur stromen. Uit een normaal stopcontact komt 230 Volt. Bij krachtstroom is dat 400 Volt. Niet in alle huizen is de groepenkast aangelegd voor het gebruik van krachtstroom. Niet alle kasten hebben namelijk een 3 fasen aansluiting en dit is wel nodig als u krachtstroom wilt gebruiken in huis.
 4. Elektrische apparaten in huis neemt toe
  Tegenwoordig zijn er veel meer elektrische apparaten dan vroeger. Hierdoor neemt het aantal elektrische apparaten in de meeste woningen vaak ook steeds vaker toe. Een voorbeeld hiervan is als u bijvoorbeeld extra keukenapparatuur aanschaft met een hoog vermogen. Dit zit dan vaak op een aparte groep. Het is hiervoor niet altijd nodig om uw huidige groepenkast te vervangen, maar kunt dan ook vaak kiezen voor uitbreiding van de kast. Overleg altijd met uw elektricien welke keuze u het best kunt maken.

Er zijn natuurlijk nog talloze andere redenen waardoor u kiest om uw groepenkast te vervangen of uit te breiden. Wilt u daar meer informatie over of zoekt u de juiste elektricien om u te helpen? bel in Zwolle naar Precies Techniek B.V. via het nummer 0527 - 22 12 02 en wij helpen u graag verder.